Lucrezia Borgia - De Tommaso, Valeria, 1976- (Dvojjazyčná kniha pro začátečníky, 2020)
Stručně a jednoduchým jazykem převyprávěný příběh Lucrezie Borgiové. Dvojjazyčná verze, doplněná cvičeními a odkazem na MP3 nahrávku, je určena pro začátečníky v italštině. O papeži Borgiovi a jeho dětech se hodně mluvilo, a to už v době, kdy byli všichni z nich ještě naživu. Vyprávění této knihy se točí kolem Lucrezie, milované dcery papeže, která byla často jen loutkou ve hře mocného otce. Samozřejmě měla svoje city a přání, vždy je ale musela podvolit zájmům Vatikánu a především papeže. Dcery v tu dobu zkrátka sloužily k tomu, aby díky vhodnému sňatku rozšiřovaly vliv a postavení celé rodiny. Příběh Lucrezie je napsaný zjednodušenou italštinou tak, aby vyhovoval potřebám začínajícího čtenáře. Na každé stránce naleznete český zrcadlový překlad, cvičení na konci knihy jsou vhodná pro ověření získaných znalostí. Audionahrávka ve formátu MP3, na které text vypraví rodilý mluvčí, je zdarma ke stažení na webu. Nakladatelská anotace. Kráceno.