Divoké léto Jáchyma Šebka - Bešťáková, Eva, 1932-2021 (Euromedia Group, 2020)
Román, jehož nesmělý hrdina se proti svému založení vydává na dobrodružnou cestu za tajemstvím svého předka. Mladý nepraktický fantasta a introvert najde po otcově smrti nedokončený rodinný rodokmen a v něm záhadný červený otazník, který mu změní život. Odpůrce veškerého cestování a nenapravitelný snílek se pouští do dobrodružného pátrání po neznámém předkovi, jehož sto let staré stopy ho zavedou až na dalekou Sibiř, avšak spletité události se odehrávají i v Moskvě, v Kyjevě, na ruském venkově a hlavně pak v nejmenovaném českém provinčním městě a v Praze. Příběh se odehrává v roce 1913, je fiktivní, ačkoli historické údaje a reálie jsou pravdivé. Děj je propletený štědrou obrazotvorností „hrdiny“, exotickým přírodním koloritem, problematickou společenskou současností i historií, naléhavými ozvěnami první světové války, včetně působení československých legionářů či legendou o zlatě utopeném v Bajkalu. Nakladatelská anotace.