Romantické dřevo : rozverné povídky a vzpomínky - Soukup, Pavel, 1948- (XYZ, 2020)
Humoristické vyprávění populárního českého herce je uvažováním o nástrahách na cestě životem. Krátká, většinou humorná a ironizující vyprávění vycházejí především z vlastního života, zkušeností, příhod a příběhů z autorova okolí. Uvažuje nad hrou životních náhod i nástrah, životních zklamání, ale i radostí a úspěchů. Mnoho příhod vychází ze vzpomínek na dětství a samozřejmě připomíná i humorné historky vlastních dětí.