Nahoru na horu - Jaroš, Radek, 1964- (Rozhovory (Vyšehrad), 2020)
Český horolezec popisuje v rozhovoru otevřeně milníky své sportovní kariéry a nechá nahlédnout též do soukromého života. Prozradí, jak fungují mysl a tělo při výstupu na osmitisícovku bez kyslíkového přístroje i co si odnést z extrémních podmínek.