Detektivové z půdy. - Bjørk, Samuel, 1969- (Fragment, 2020)
Začátek dobrodružné detektivní série. Parta kamarádů vyšetřuje svůj první případ. Kim chodí do šesté třídy ve čtvrti Torshov v Oslu. Když musí kvůli zranění ukončit fotbalovou kariéru, rozhodne se založit s kamarády detektivní klub. Pravidelně se scházejí na půdě, volají si z jedné strany dvora na druhou pomocí vysílačky, a než se nadějí, musejí řešit opravdickou záhadu. Kdo ukradl vzácný perlový náhrdelník? Nakladatelská anotace. Kráceno.