Nový dějepis v kostce pro SŠ I. - Hes, Milan (Albatros Media a.s., 2020)
Oblíbená řada učebnic ve zbrusu novém vydání! Publikace přináší přehled středoškolského dějepisu “v kostce”, tedy stručně, přehledně a názorně. Je určena studentům, ale nejen jim. Obsahuje výklad obecných i českých dějin období pravěku, starověku, středověku a novověku. Slouží k připomenutí učiva i k jeho opakování v rozsahu přípravy k maturitní zkoušce. Publikace obsahuje: • Základní poznatky z politických dějin a mezinárodních vztahů • Témata z dějin myšlení, každodennosti, ekonomiky a kultury • Ukázky písemných pramenů, grafy a mapy, podněty k dalšímu studiu • Soubor otázek k zopakovaní vybraného tématu Autor při přípravě učebnice využil své dlouholeté zkušenosti s výukou dějepisu na gymnáziu i s tvorbou historických publikací pro širokou veřejnost.