Vánoční návraty - Harasimová, Markéta, 1977- (Čas, 2020)
Trojice milostných povídek, zasazených do vánočního času, jejichž hrdinové si přejí, aby se po jejich boku opět objevila milovaná bytost, kterou ztratili vlastní vinou. Čtyřicátnice Vlasta má v povídce Čas zázraků pocit, že nadcházející Vánoce budou nejhoršími svátky jejího života: kvůli neuváženému odchodu od rodiny ztratila věrného manžela i syna a na obzoru se objevuje boj se zákeřnou chorobou... Také Josef, hlavní postava povídky Vánoce pod dekou, si dlouho myslí, že může jen brát - a dávat budou jeho partnerky. Vyhýbá se setkání s malým synem své atraktivní přítelkyně a předstíranou suverenitou se snaží zapomenout na ženu, kterou před lety ztratil. Ta se o Vánocích nečekaně vrátí do jeho života... Mladičká Elizabeth poslechne v povídce Vánoční nevěsta zrádné varování „nejlepší přítelkyně“ a zatratí muže svých snů. Ještěže je tu laskavá a moudrá babička, která na osamělé venkovské sídlo vyláká nejprve svého uraženého vnuka a pak i jeho bývalou snoubenku! Nakladatelská anotace. Kráceno.