Monty Bodkin se vrací - Wodehouse, P. G. 1881-1975 (Vyšehrad, 2020)
Humoristický román uznávaného anglického autora sleduje další osudy mladého Montyho poté, co se vrátil z Ameriky. Jeho pracovní smlouva sice byla dohodnuta na pět let, ale Monty Bodkin se cítí být připraven opustit zaměstnání už po prvním roce. Koneckonců, to nejdůležitější - vědomí, že je schopen živit se prací - přeci už má. Taková také byla podmínka jeho budoucího tchána, takže svatbě s jeho snoubenkou by už nemělo nic bránit. Jenže jeho tchán ho prostě nemá rád a sňatku se snaží opět zabránit. Kvůli nešťastnému incidentu s hnědou myší si Monty musí odpracovat další rok, pokud se stále chce ucházet o ruku své Gertrudy. Ocitá se tak na venkovském sídle ve službách svého obávaného šéfa a uprostřed pečlivě plánované loupeže.