Život na špičkách - Klimentová, Daria, 1971- (Rozhovory (Vyšehrad), 2020)
Ohromující životní příběh Darii Klimentové, naší nejvýznamnější baletky světového měřítka, namalovaný prostřednictvím rozsáhlých rozhovorů. Bohatě prokládáno fotografiemi z baletčina života. Daria Klimentová, žena s obrovskou vášní pro tanec a odhodláním jít si za svými sny. V rozhovorech s novinářkou a spisovatelkou Hanou Skálovou nás baletka nejenom provází po světových baletních scénách, ale především nechává nahlédnout za oponu vlastních vzpomínek a zážitků. Kniha je strukturována do osmi kapitol. Přehledně tak přibližuje život Darii Klimentové od jejích školních let, přes první vycestování, zahraniční slávu a následnou praxi v Londýně, až po ukončení aktivní kariéry a začátek pedagogické dráhy v londýnské Královské baletní škole. Rovněž se čtenář dozvídá, co dělá slavná tanečnice ve svém volném čase, když sundá baletní špičky. Publikace tak představuje ideální první seznámení s naší největší primabalerínou.