Do kosmu krok za krokem - Voplatka, Michael, 1988- (XYZ, 2020)
Průřez historií kosmonautiky od prvních, často neúspěšných kroků přes prudký rozvoj až po slibně se vyvíjející současnost. Kniha provádí čtenáře atraktivním odvětvím kosmonautiky tak, jak se v průběhu času vyvíjela. Nejde přitom o suchý výčet všech historických událostí. Nejedná se ani o technickou encyklopedii. Cílem knihy je podat lidem, které tento obor zajímá a chtěli by se o něm dozvědět více, čtenářsky přívětivé seznámení s kosmonautikou a jejími hlavními rysy. Nakladatelská anotace. Kráceno.