Balada o ptácích a hadech - Collins, Suzanne, 1962- (Fragment, 2020)
Prequel populární trilogie Hunger Games přibližuje postavu pozdějšího prezidenta Panemu Coriolana Snowa v době, kdy mu bylo teprve osmnáct let a měl svou svěřenkyni připravovat na desáté Hladové hry. Coriolanus pochází z vlivné rodiny Snowů, kteří ovšem během války mezi Kapitolem a vzbouřenými kraji přišli o veškerý majetek. Aby získal stipendium na univerzitě a tím si udržel své postavení, musí Coriolanus trénovat jednoho ze splátců pro desáté Hladové hry. Příliš velkou šanci ale nemá - dostal totiž přidělenou dívku z Dvanáctého kraje. Až dosud splátce nikdo netrénoval a ti často zemřeli hladem a vyčerpáním ještě před zahájením her. Není divu, že sledovanost takové show je mizerná. To se ale teď má změnit. Snow chce, aby jeho svěřenkyně Lucy vyhrála za každou cenu. Současně však s dívkou odsouzenou k záhubě začíná soucítit. Bude muset udělat zásadní rozhodnutí, které ovlivní celý jeho další život - i životy všech splátců budoucích Hladových her. Svět Hunger Games v době dlouho před tím, než se objevila Katniss Everdeenová.