V zákulisí srdce : zpovědi a povídky kardiologa - Neužil, Petr, 1962- (Kniha Zlin, 2020)
Profesní příběh Petra Neužila mapuje vývoj kardiologie posledních desetiletí. Primář Neužil vybudoval z oddělení kardiologie Nemocnice Na Homolce prestižní pracoviště, na němž zavádí nejnovější metody léčby. Má světová prvenství. Zachránil mnoho lidských životů a patří mezi světové špičky, přesto nenahlíží na svět z akademických výšin. Překvapí i druhá rovina knihy - ryze literární texty, povídky, které pronikají do zákulisí onoho srdce, jež je univerzálním symbolem samotného našeho "já". Nakladatelská anotace.