Spravedlnost - Child, Lee, 1954- (BB/art, 2020)
Krimithriller oblíbeného anglického autora v hlavní roli s Jackem Reacherem. Ten se tentokrát octne v cizím městě uprostřed války dvou zločineckých gangů. Jack Reacher dál svobodně putuje Spojenými státy, sám a bez zavazadel. Jako bývalý vojenský policista je vycvičený, aby si všímal věcí a lidí kolem. Ze svého sedadla vidí na staříka, který pospává kousek od něj a z kapsy mu vykukuje silná obálka. Taková, do jaké dávají v bance klientům hotovost. Starého muže pozoruje i jiný cestující... Když se zloděj konečně odhodlá k činu, Reacher přispěchá na pomoc. Zraněný stařík mu je vděčný, ale doprovod domů odmítá. Je vyděšený a očividně vězí opravdu ve velkém maléru. Nakonec přece jen dojdou k jeho domku a tam se Reacher od muže i jeho ženy dozví, o co jde. Jejich dcera se léčí na zhoubnou nemoc, nemá pojištění a lékaři po nich chtějí další a další peníze. Manželům nezbývá než si půjčovat od lichvářů. Jenže lichvu má pod palcem zločinecký gang a ten je opravdu nemilosrdný. Nakladatelská anotace. Kráceno.