Bubáček a klobouková víla - Krolupperová, Daniela, 1969- (První čtení (Albatros), 2020)
Volné pokračování příběhů prvňáčka Lukáše a strašidýlka Bubáčka. To byste neuhodli, koho ukrývá Lukáš v kapse - strašidýlko jménem Bubáček! Společně zažívají spoustu dobrodružství a tentokrát během prázdnin odjedou k dědečkovi na venkov. Zatímco Lukáš vyrazí s dědou do lesa na houby, Bubáček se vrhne na průzkum půdy, kde objeví kloboukovou vílu! Ta je moc smutná, ztratil se jí totiž klobouk, v kterém bydlí. Jen co se Lukáš vrátí, pustí se všichni do hledání. Nakladatelská anotace. Kráceno.