Veškárničky - Pospíšilová, Martina, 1971- (Pointa, 2020)
Příběhy o vším dovádění, které pomohou zkrátit neoblíbené vyčesávání a mytí vlasů šamponem. Když děti zlobí, říkáme, že dělají lumpárny. A když zlobí vši, jsou to veškárny. A protože se jedná o živočicha velmi malého, jsou to prostě veškárničky a těch je tato knížka plná. Vší kamarádi Věrka s Ríšou vám ukážou, co to je veškobus a jak se s ním dá dojet do zastávky Škola, Nemocnice, Útulek pro psy nebo dokonce na Večírek. Krátké příběhy jsou doplněny otázkami na porozumění textu, hádankami, veršovanými odpověďmi a písničkami.