De(bil)níček - Lechnerová, Veronika, 1989- (Pointa, 2020)
Próza psaná formou deníku, ve které autorka vzpomíná na čtyři roky nepříliš úspěšných milostných vzplanutí. Pro prvního měla hlavní slovo maminka, z dalšího se vyklubal gay a ani ti ostatní se nakonec neprokázali jako ideální partie. Na své cestě za "tím pravým" se autorka dostává do situací, které by jí neuvěřil ani leckterý fiktivní protějšek. Své životní útrapy teď sdílí nejen se svým de(bil)níčkem, ale i s dalšími ženami, které se mohou ve svých milostných vztazích cítit ztracené.