Skok do tmy - Kirman, Lubomír, 1965- (Pointa, 2020)
Román, ve kterém hrdina nalezne sílu změnit svůj pohled na svět a odvahu začít nový život. Tibor je na dně. Série katastrofálních rozhodnutí ho dovede až do bodu, kdy se rozhodne, že svůj život ukončí. Shodou okolností mu čin překazí Kristýna, která je jeho přesným opakem. Začne mu vysvětlovat, proč se mu nedaří. Ukáže mu principy sebehodnoty, víry a odpovědnosti za každý krok, který učiní. Pomůže mu najít vlastní potenciál a naučí ho, jak jej rozvíjet. Cesta je to mnohdy bolestná, ale Tibor konečně začne posouvat hranice svých představ o tom, co je v životě možné. Nakladatelská anotace. Kráceno.