Věk supernovy - Liu, Cixin, 1963- (Host, 2020)
Katastrofický sci-fi román uznávaného čínského autora tohoto žánru zachycuje planetu Zemi ve chvíli, kdy dospělí umírají a na světě zůstanou pouze děti do věku třinácti let. Ve vzdálenosti osmi světelných let zemřela hvězda a zaplavila Zemi smrtícím zářením, které do roka zahubí všechny lidi starší třinácti let. A tak se spouští odpočet. Rodiče se ze všech sil snaží předat svým dětem veškeré vědomosti, které budou potřebovat pro udržení světa v chodu. Dětský svět ovšem odmítá pokračovat v zaběhnutých kolejích světa dospělých. Vysní si lepší svět, svět plný her, ale ani děti -- stejně jako dospělí -- nedokážou odolat temným stránkám lidské povahy a snový svět začíná připomínat noční můru... Nakladatelská anotace.