Dobrovolník : jeden muž, podzemní armáda a tajná mise s cílem zničit tábor v Osvětimi - Fairweather, Jack, 1978- (CPress, 2020)
Dramatické životní osudy polského vojáka a odbojáře Witolda Pileckého, který se za druhé světová války nechal zavřít do koncentračního tábora v Osvětimi, aby získal informace o nacistických zločinech a rovněž zde založil odbojovou buňku.