Podej mi ruku - Abbott, Megan E., 1971- (Jota, 2020)
Psychologický thriller o tajemství, které zničí přátelství dvou kamarádek. Kit ve svém oboru vystoupala na samý vrchol. Mnoho neschází a dosáhne všeho, po čem kdy toužila. Nehodlá dopustit, aby ji cokoli zastavilo. Někdo jí však zastoupí cestu: Diane. V sedmnácti byly nejlepší kamarádky a sdílená ctižádostivost z nich učinila nerozlučnou dvojku. Až do chvíle, kdy Diane prozradila Kit své tajemství - tu nejhorší věc, jakou udělala, jakou si Kit uměla představit - a rozmetala jejich přátelství na kousky. Do dnešního dne je Kit jediná, kdo ví, co Diane provedla. A Diane zase ví něco, co by mohlo zničit vše, o co Kit tak dlouho usilovala. Kam až je Kit ochotná zajít, aby se jí všechna ta dřina, všechny ty oběti vyplatily? A čeho se naopak nevzdá? Ctižádostivost: člověk ji má v krvi. Nakladatelská anotace. Kráceno.