Mezipřistání - Hořava, Matěj, 1980- (Host, 2020)
Další soubor próz autora, který se proslavil příběhy z rumunského Banátu. Tentokrát jej však osud zavedl do Gruzie, kde se také odehrává značná část uveřejněných povídek. Autobiografická kniha Mezipřistání je zasazena do reality tbiliského panelového sídliště. Nová cizina, nová bloudění, nová setkání; nová, nesrozumitelná řeč. A čím dál větší únava z šedi a chaosu velkoměsta, kterou se vypravěč snaží přehlušit občasnými útěky k Černému moři, na Kavkaz, na Moravu, do Čech, do dětství... Nakladatelská anotace. Kráceno.