Třaskavé pohádky, aneb, Malý chemický bestiář - Verecká, Tereza, 1985- (CPress, 2020)
Kniha humornou formou přibližuje obecné vlastnosti chemických prvků. Za každým příběhem základní informace o dotyčném chemickém prvku. Víte, že chemické prvky a sloučeniny vedou stejně jako my lidé bohaté životy plné zvratů třaskavějších než nejsilnější chemické reakce? Pokud vás zajímá, jakou obživu si zvolilo Olovo, kam jezdí na prázdniny Vodík s Kyslíkem, nebo co se stane, když onemocní Rtuť, a chcete se přitom i něco dozvědět, je tohle kniha určená přímo vám. Sedmero pohádek pobaví, dojme i poučí a hlavně ukáže, že chemie je daleko živější, než si vůbec dokážete představit. Nakladatelská anotace.