Zuřivý tajfun : román z řady Akta Oregon - Cussler, Clive, 1931-2020 (CPress, 2020)
Další napínavé dobrodružství kapitána Juana Cabrilla a posádky lodi Oregon se tentokrát odehrává na Filipínách, kde při záchraně vzácných obrazů budou muset čelit lovci hlav a guerillové válce. Tam, kde jiní nestačí, nastupuje speciální tým Juana Cabrilla. Na Filipínách bude větší horko než obvykle... Juan Cabrillo a posádka lodi Oregon úspěšně dokončí misi proti čínské rozvědce. Místo kýženého odpočinku se však vydávají zachránit z rukou překupníků vzácné obrazy. Rutinní akce nabere nečekaný spád a do cesty se jim postaví hned dva protivníci. Jihoafrický lovec hlav a ještě nebezpečnější filipínský partyzán, který vede guerillovou válku proti tamní vládě. Ve hře není jen záchrana obrazů, ale i nález neuvěřitelně účinné drogy, která mnohonásobně posouvá hranice lidských schopností. Nakladatelská anotace.