Úkryt před světlem - Erskine, Barbara, 1944- (Euromedia Group, 2020)
Hororově laděný příběh z pobřežního městečka v panství Essex se odehrává v současnosti, do níž ovšem probleskují vzrušené ozvěny dějů minulých. Mladá úspěšná manažerka si při čekání u zubaře listuje katalogem a najednou uvidí dům svých snů. Nachází se v Essexu a je na prodej. Naše hrdinka neváhá ani minutu a dům kupuje. Tím se začíná odvíjet příběh plný napětí. Dům a jeho okolí se totiž nachází v poli silné negativní energie a negativních vibrací, neboť jeho původní majitelka byla mučena a poté oběšena za čarodějnictví fanatickým knězem, který měl na svědomí několik desítek podobných žen. Autorka dovede mistrně navodit atmosféru tajemna a strachu z nevysvětlitelných nadpřirozených sil.