Český rok : lidové tradice a zvyky - Pitrová, Pavlína (Fragment, 2016)
Srozumitelnou formou vysvětlený původ a význam tradičních svátků. Jednotlivé svátky uvádí lidová říkadla a na konci pak nechybí ani tip na výrobu tradičních předmětů spojených s daným časem.