Poslední velkoměsto. - Šlechta, Vladimír, 1960- (Brokilon, 2020)
Další pokračování detektivního sci-fi románu, odehrávající se v polovině třiadvacátého století, dvě stě let po Apokalypse. Bornn, jediné velkoměsto v postapokalyptické Evropě, si zvyká na změnu mocenských poměrů. Bílá čarodějka se zbavila většiny oponentů a k tomu, aby získala neomezenou moc, jí zbývá poslední krok. Gowery si myslí, že za tři týdny proběhne státní převrat, nikdo mu však nevěří. Ať už to dopadne jak chce, příští tři týdny je nutné vyplnit usilovnou činností. Oggerd se chystá vystoupit na veřejnosti a přihlásit se o svá práva. Musí to však udělat s rozmyslem. Gowery je pověřen pátráním po Oggerdově snoubence, která unikla represím a skrývá se na neznámém místě. Tentokrát proti němu stojí mimořádně schopný protivník, který každý Goweryho tah obrátí ve svůj prospěch. A vše je ovlivňováno událostmi starými sedmdesát let. Chyby i zločiny zakladatelů germánské Říše teď budou použity proti jejich vnukům. Nakladatelská anotace.