Umění vnímat umění pro děti a rodiče - Třeštík, Michael, 1947- (Motto, 2019)
Kniha vedená formou dialogu poučeného dospělého s dítětem se snaží příblížit a pochopit umělecká díla napříč staletími. Průvodce uměleckými díly a styly se pokouší podělit se s čtenářem o své osobní a bezprostřední vnímání obrazů, soch, které je vždy subjektivní, přesto se kniha snaží předat obecné poselství dětem, ještě nezasvěceným do tohoto světa, zprostředkovat jim základní orientaci v umění. Kniha je člěněna do pěti částí, které doplňují umělecké reprodukce.