Jak ztratit Zemi : dějiny včerejška - Rich, Nathaniel, 1980- (Klimax, 2020)
Kniha reportážně mapuje, jak vznikl vědecký konsenzus ohledně dopadu lidské aktivity na klima a jak tragický osud měla následná politická řešení. Kniha sice líčí historický vývoj -- je však zásadní především pro ten budoucí.