Fína a Zef : příběh surikat - Březinová, Ivona, 1964- (Albatros, 2020)
Příběh o životě surikat v africké poušti. Součástí knihy je pracovní sešit k luštění úkolů po přečtení knihy. V africké poušti Kalahari žije malá surikata Fína a její velká rodina. Fína se rozhodně nenudí, protože s kamarádem Zefem vyvádí jednu vylomeninu za druhou. Občas ale musí dávat pozor - život v poušti může být pěkně nebezpečný. Jednoho dne se poblíž surikatí nory objeví podivná skořápka, z níž vylezou dva neznámí tvorové. Nemají ocas, chodí po dvou a jejich tělo je pokryté barevnou svlékací srstí. Vyklubou se z nich přátelé, nebo nepřátelé? Nakladatelská anotace.