Flek Jasnovod a dračí mračno - Patrick, S. A. (Fragment, 2020)
Někteří hrdinové mají meč, Flek Jasnovod má flétnu. A dokáže s ní pořádné kousky. Třeba zahnat draky! Flek Jasnovod by mohl být oslavován jako hrdina. Vždyť hrou na flétnu zachránil vesnici Šplíchopád před krysami! Co je mu to ale platné, když za zapískání zakázané písně teď sedí ve vězení. Tam potká Střízličku - princeznu zakletou v krysu - a společně z žaláře utečou. Pak se k nim přidá ještě drakogryf Barver a partička tří hrdinů je na světě. Čeká je dobrodružství plné čarodějů, draků, banditů a také boj se smrtelně nebezpečným nepřítelem. Nakladatelská anotace.