Konec stárnutí : proč stárneme a proč už nemusíme - Sinclair, David A., 1969- (Pod povrchem, 2020)
Autor se v knize věnuje problematice stárnutí ve spojitosti s prodloužením času aktivního a zdravého života (tzv. healthspan). Kniha je rozdělena na tři části: V části I se věnuje výzkumu a objevům, z nichž vyplývá, že stáří lze považovat za nemoc, která by se měla léčit. V části II se dozvíte o nově vyvíjených způsobech léčby a dozvíte se konkrétní kroky, které lze podniknout hned a jimiž můžeme stárnutí zpomalit, zastavit nebo zvrátit. V části III rozebírá možné scénáře, k nimž by takový převrat mohl vést, a navrhuje představu budoucnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.