Motýlí kniha - Gravensteen, A. (Paseka, 2020)
Sbírka povídek, jimž se staly inspirací zápisky Olgy Joklové, statečné ženy, která trpěla nemocí motýlích křídel a byla držitelkou Ceny Olgy Havlové. Olga Joklová (1985-2015) byla výjimečná mladá žena, která trpěla nemocí motýlích křídel. O svém onemocnění otevřeně a velmi upřímně mluvila, snažila se pomoci všem podobně postiženým a zároveň chtěla onemocnění přiblížit těm, kteří o něm nic nevěděli. Olga si zapisovala své myšlenky a postřehy. Tyto zápisky jsou součástí knihy a svými povídkami na ně navazují současní známí čeští autoři.