Neobyvatelná Země : život po oteplení - Wallace-Wells, David (Klimax, 2020)
Autor se v knize snaží nastínit možné varující scénáře, které souvisí s klimatickými změnami a současným chováním lidstva, globálním napětím a problémy. Ve svých futorologických úvahách se opírá o reálné vědecké analýzy, viz poznámkový aparát.