Odkaz Dračích jezdců. - Paolini, Christopher, 1983- (Fragment, 2012)
Eragon ušel pěkný kus nebezpečné a dobrodružné cesty od dob, kdy byl jen chudým sirotkem na venkovské farmě. Nález dračího vejce, ze kterého se vyklubala Safira, udělal s jeho prostým životem veletoč a Eragon se ocitl se ve středu zájmu hrozivých protivníků, ale i silných spojenců. Nyní je nebezpečí opět téměř fatální, neboť probíhá útok Vardenů na Belatonu a Safira je velmi těžce zraněna. Eragon s Aryou si podmaňují lorda Bradburna a získávají tak kontrolu nad městem. Nejtěžší bitva je však teprve před nimi. Porazit protivníka z nejhorších, samotného krále zla Galbatorixe, a obnovit tak v Alagaësii mír a normální život.