Pozlacená klec - Körnerová, Hana Marie, 1954- (MOBA, 2010)
Terezin otec prohrál většinu majetku a po jeho smrti je dívka nucena přijmout místo placené společnice v bohaté rodině. Veškeré naděje upíná k bratrovi-poručíkovi, brzy však poznává jeho bezcharakternost a vdává se pro peníze za mladého šlechtice. Jak se ukáže po všech dramatických propletencích, v manželství ji čeká láska a porozumění. Čistá nefalšovaná romantika z Paříže druhé poloviny devatenáctého století.