Vražda na zámku Mikulov - Ströbinger, Rudolf, 1931-2005 (Původní česká detektivka, 2010)
Druhý z detektivních příběhů, které řeší bodrý kapitán Drobný, pohledný poručík Pašák a neúnavný novinář Jost. Jen několik hodin po setkání bývalých maturantů gymnázia v Mikulově je v zámeckém parku nalezen zavražděný jeden z jeho účastníků. Sotva se rozběhne vyšetřování, je v lužním lese u Břeclavi objeven další mrtvý. Složité případy si vyžádají zapojení zahraničních kriminalistů...