Moje duše na cibulce - Obermannová, Irena, 1962- (Čas, 2011)
Rýmovaná všednodennost je pomocníkem na klikatých cestách životem. Zajímavým postřehem je očekávání, že takové verše se v blízké době stanou běžnou součástí veřejného života. Čtenář zde cítí vazbu k (v dobrém slova smyslu) sentimentálnímu stylu autorčinných dalších příběhů.