Hvězdný bastard - Heldorf, Robert (MOBA, 2009)
Kantiran je sirotek, své rodiče nikdy nepoznal. Přesto však tento mladý muž, vyrůstající na planetě Creiff, pokryté divokou džunglí, ví, že jeho matkou byla žena z planety Arkon a otcem jakýsi pozemšťan, přímo ze Země. Je tedy míšenec - a to v době, kdy se mezihvězdné říše Arkonidanů a Pozemšťanů navzájem podezíravě hlídají. V této době, na začátku 14. století nového galaktického letopočtu – to odpovídá konci pátého tisíciletí „našeho letopočtu“ -, se obydlené planety Mléčné dráhy nacházejí před velkými, ba revolučními změnami. Perry Rhodan, jenž v 21. století přivedl lidstvo do vesmíru, hodlá chránit svobodu Ligy svobodných Pozemšťanů. A Bostich I., imperátor Arkonu, chce stále více rozšiřovat svou moc. V této napjaté epoše vyrůstá Kantiran, coby potomek dvou světů nedůvěřivě sledován svými současníky. Pro mnohé není víc než HVĚZDNÝ BASTARD...