Babylónie - Pecha, Lukáš, 1969- (Stručná historie států, 2006)
Politické dějiny regionu, společenská struktura a hierarchie, hospodářství, státní správa, postavení vladaře a jeho pravomoci, kultura, náboženství, mytologie i každodenní život obyvatel starověké Babylónie. Základní stručná faktografie.