Číhošťský zázrak : zpráva o P. Josefu Toufarovi - Drašner, František, 1943-2006 (Otazníky našich dějin (Libri), 2002)
Kniha přináší objektivní pohled na případ tzv. číhošťského zázraku. V prosinci roku 1949 byl na faře v Číhošti zaznamenán při mši pohyb křížku, který byl vysvětlován jako Boží zázrak. Okamžitě byl zatčen farář Josef Toufar a obviněn z manipulace a podvodu. Po dvou letech, po brutálním mučení umírá ve valdické věznici. Veřejnost je informována o jeho smrti až po čtyřech letech. Publikace na základě studia archivů a nových faktů vypovídá o účasti STB na celém případu, o jeho umělém vykonstruování na přání nejvyšších politických míst, o účelovém využití v kampani proti katolické církvi. Kniha je opatřena předmluvou senátora Petra Pitharta, rozsáhlým faktografickým doprovodem a každá kapitola má v závěru resumé. G3c2 Keclikoe