Čína - Liščák, Vladimír, 1954- (Stručná historie států, 2002)
Kromě historie se atuor zabývá krátce náboženstvím, hospodářstvím, politikou posledních let i česko(slovensko)-čínskými vztahy. Obsahuje i důležité informace pro cestu do ČLR a základní jazykovou pomoc. Mir.