Al Capone : řečený "Zjizvená tvář" - Brož, Ivan, 1938-2012 (Magnet (Pražská vydavatelská společnost), 2007)
Autor v knize vypráví o zločinecké kariéře Al Capona od jejích počátků v ulicích New Yorku. Jeho "rádcem" a "učitelem" se stává Johny Torrio, který kraloval síti heren, sázkových kanceláří, barů a nevěstinců. Za ním přesídlil roku 1920 do Chicaga, které je charakterizováno jako město, v němž vládne korupce a organizovaný zločin. Tam mu mladý gangster pomáhal budovat jeho zločineckou organizaci. Šéfem této organizace se Al Capone stává roku 1925. Za žádnou z vražd, v jejichž pozadí stál, nebyl nikdy odsouzen. Na počátku třicátých let snahu federálních vyšetřovatelů výrazně podpořil i starosta města Antonín Čermák. Jejich trpělivá a snaživá práce nakonec přivedla konečně Al Capona za mříže.