Encyklopedie městských bran v Čechách, na Moravě a ve Slezsku - Fišera, Zdeněk, 1954-2022 (Libri, 2007)
Katalog bran je abecedně řazený podle měst (cca 311 měst). Hesla jsou doplněna plánky, nákresy staveb fotografiemi. Na konci publikace čtenář kromě seznamu použité literatury najde slovníček odborných pojmů a orientační mapu s městy, která takové brány mají.