Encyklopedie mytologie Japonska a Koreje - Winkelhöferová, Vlasta, 1932-2022 (Libri, 2006)
Encyklopedie seznamuje čtenáře se základy japonské a korejské mytologie. Úvodní stati přinášejí stručný přehled vývoje mytických a náboženských systémů Japonska a Koreje. Zmíněny jsou vlivy a nábožensko-filozofické směry, které zmíněné mytologické systémy formovaly (buddhismus, taosimus, šintoismus, šamanismus, animismus). Zvláštní pozornost je věnována ainuské mytologii ze severních území Japonského souostroví. Hlavní část knihy pak tvoří encyklopedický slovník s abecedně řazenými hesly, která vysvětlují nejdůležitější pojmy - božstva, démony, mytické rostliny, zvířata, předměty, památky, místa a symboly.