Španělé, Říše a Čechy v 16. a 17. století : osudy generála Baltasara Marradase - Forbelský, Josef, 1930-2022 (Historica (Vyšehrad), 2006)
Osudy význačného generála habsburských vojsk španělského původu a vztahy českých zemí a Španělska v období třicetileté války.