Lady Clementine - Benedict, Marie, 1973- (MOBA, 2020)
Románový příběh manželky Winstona Churchilla. Píše se září roku 1908 a Clementine Hozierová se vdává za mladého, geniálního politika s progresivními názory: Winstona Churchilla. Nejde však o tradiční spojení, neboť Clementine stojí svému muži po boku nejen v manželství, ale i v politice. Třebaže je stižena vlastními démony, stává se jeho rádcem i strážcem, nejednou mu dokonce zachrání život. Přesto tato ambiciózní žena touží po něčem víc, touží vystoupit z manželova stínu. Lady Clementine je strhující příběh ženy stojící za Winstonem Churchillem, příběh partnerky, kterou nevyděsily hrůzy války a která naopak v její temnotě nalezla vlastní cestu. A na ní nehodlá sklonit hlavu ani před očekáváním okolí, ani před nepřítelem. Nakladatelská anotace.