Zamilované královny - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2020)
Pod tímto titulem se skrývají dva již dříve vydané historické romány vyprávějící o manželství našich význačných panovníků Přemysla Otakara I. a Jana Lucemburského. Adléta Míšeňská z lásky zachraňuje vyhnance z Čech, prince Přemysla. Jenže když se tento princ po mnoha dobrodružných zvratech stane jako Přemysl Otakar I. českým králem, čeká ji ten nejsmutnější osud. Manžel dává přednost uherské princezně Konstancii a obětavou Adlétu zapudí. Vztah Elišky Přemyslovny a jejího manžela rytířského krále Jana Lucemburského je velmi bouřlivý, navíc Eliška musí čelit intrikám své nevlastní matky královny vdovy Elišky Rejčky. Naštěstí má po svém boku oddaného a statečného přítele Viléma Zajíce z Valdeka. Nakladatelská anotace.