Tajná společnost SF - Szalai, Ladislav (Viking, 2012)
Mezi prozaiky zaujímají Zdeněk Rosenbaum a Ladislav Szalai dlouhá léta stabilní postavení: Jsou čtenářsky velmi oblíbeni. Za všechny jmenujme z Rosenbaumovy tvorby knihy Krajina s nábytkem (později úspěšně zfilmováno), Mé svatby a cizí pohřby, či Muž ve vaně, nebo Szalaiovu Cestu do bláznovy zahrady, Zapomenutý vesmír i jeho zatím poslední knihu Bludiště snů, která obsahuje výběr toho nejlepšího z jeho SF tvorby. Také nesmíme zapomenout na jejich předchozí společnou knihu Dvojnásobný dvojník. Autoři zastoupení v knize Tajná společnost sci-fi jsou zcela fiktivní, vymyšlení autory skutečnými, tedy Zdeňkem Rosenbaumem a Ladislavem Szalaiem, jako recese, kterou se nechali napálit i renomovaní kritici. Fota, kromě malého chlapce, pořídil podle „živých předloh“ Rosenbauma a Szalaie profesionální maskér z Barrandova. Kniha docela určitě potěší všechny fanoušky sci-fi.