Ježíš to teď nevytrhne - Chaloupková, Markéta (Josef Chaloupka - Do čtečky, 2020)
Roku 3533 je křesťanský svět přesvědčený, že se Ježíš musí vrátit každou chvílí. V Jeruzalémě se začnou dít věci, které nasvědčují tomu, že mají pravdu – až na to, že ty rány ze Zjevení nemají to správné pořadí. Vnese do celé záležitosti více světla tajemná schránka Felixe Fischera, které je archeoložka Magdaléna Nowak po dlouhých letech pátrání konečně na stopě? Před tisíciletím ukryl Felix Fischer před zraky světa dokument, který měl navždy objasnit to, kdy by měl přijít Ježíš Kristus. Zavřel jej do časové schránky, kterou mohlo lidstvo otevřít nejdříve roku 3500. Jenže na místě, kde měla schránka být, nic není. O 33 let později najde mladý stážista Ben na archeologických vykopávkách opravdovou papírovou knihu a na základě malého letáčku, který je v ní ukrytý, dojde konečně Magdaléně Nowak, kde má ztracenou schránku hledat.   Ukázka: Právník, kterého si Gedeon Motýlek nechal zavolat, nervózně přešlapoval v jeho kanceláři. „Uvědomujete si, pane, že ta slova řekl Ježíš Kristus a jeho následovníci v prvním století? Kdybyste chtěl tohle zarazit u zdroje, musel byste dát zatknout Ježíše.“ „Vy jste taky jeden z nich?“ štěkl na něho Motýlek. Právník nesměle přisvědčil. Bylo mu sice pětapadesát a byl jen o pár let mladší než velitel izraelských záchranných složek, ale stejně si připadal jako nějaký školák. „Víte, v Bibli je napsané o tom, že v budoucnu dojde znovu k postavení jeruzalémského chrámu, usedne do něho Antikrist, že dojde k bitvě u Armageddonu a podobné věci.“ „To bude vodní bitva?“ zeptal se Motýlek. „Nějaký zápas ve vodním pólu? Ježíš versus Antikrist?“ Motýlkova sekretářka bezděky vyprskla smíchy. „To nebyl vtip, moje milá,“ podíval se na ni Motýlek. „Místo chrámu tady máme teď koupaliště a namísto pláně Megiddo máme jednu velkou díru.