Podstata pouště : kde se v poušti bere písek a proč duny zpívají - objevování fascinujícího světa - Martin, Michael, 1963- (Kazda, 2020)
Autor zprostředkovává atmosféru a podobu života pouští na všech světových kontinentech, které během svých cest také nafotil. V textu odpovídá na mnohé otázky a zajímavosti ohledně života v poušti (fauna, flóra, místní obyvatelé a jejich kultura).